AJUTOR UMANITAR

IMPORTANT E SĂ PARTICIPĂM CU TOȚII

SALVEAZA VIEȚI!!! DONEAZĂ SÂNGE!!!

Având în vedere numărul tot mai mare de pacienți infectați cu virusul SARS-Cov 2, SPITALUL MUNICICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ are mare nevoie de plasma recoltată de la donatorii de sânge care s-au vindecat de această boală.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-Cov 2, s-au vindecat și nu suferă de alte boli cronice, sunt rugate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița pentru a dona sânge, sânge din care se va recolta plasma necesară salvării pacienților infectați cu virusul SARS-Cov 2 aflați în stare gravă.

Cea mai potrivită perioadă pentru donarea de sânge din care se va recolta plasma, este la 28 de zile după ce persoana a fost depistată cu infecția SARS-Cov 2, perioadă în care specialiștii precizează că în sange se găsește cel mai mare număr de anticorpi care pot anihila temutul virus.

Precizăm că în această perioadă, Centrul de Transfuzie Reșița nu are voie să facă colectă mobilă, motiv pentru care persoanele care doresc sa doneze sânge trebuie să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Reșița, situat în Str. I.L. Caragiale 1-2, deschis între orele 8.00-17.00, telefon: 0355429591.

Nevoia de sânge este la fel de mare și pentru salvarea altor pacienți, în afara celor infectați cu virusul SARS-Cov 2.

David Valentina, Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, împreună cu Primarul Caransebeșului, Felix Borcean și Viceprimarul Caransebeșului, Felician Pasere, roagă toți cetățenii care pot dona sânge să se prezinte la Centrul de Transfuzii Reșița, pentru că în acest fel se pot salva numeroase vieți ale semenilor noștrii, care depind de acest ajutor umanitar. 


Corturile, inlocuite cu module la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes.

Sosirea sezonului rece si  face imposibila primirea pacientilor pentru triere in corturi la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes. 

 Motiv pentru care, pe platoul din fata cladirii Spitalului, in locul corturilor au fost instalate constructii usoare din elemente modulate, prevazute cu toate dotarile necesare( paturi si aeroterme), pentru primirea pacientilor in conditii optime.

     Cele doua module au fost trimise de Institutia Prefectului Caras-Severin, urmand sa ramana in folosinta Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes cat timp sunt necesare.

    Valentina David managerul interimar al Spitalului Municipal  de Urgenta Caransebes multumeste Institutiei Prefectului Caras-Severin pentru sprijinul acordat si considera ca, modulele sosite la unitatea sanitara pe care o conduce, erau  de mare necesitate, deoarece in corturi nu se mai putea desfasura activitate  medicala in bune conditii.


Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes a primit in aceste zile aparatura noua si utilitati medicale care vor deservi pacientii internati in unitatea sanitara din municipiul de pe Timis si Sebes.

Este vorba de 8 paturi speciale cu numeroase functii pentru sectia ATI, 5 targi si 7 monitoare medicale destinate sectiei Pediatrie.

Achizitiile sunt finantate din fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii in procent de 90% din valoarea acestora, restul fondurilor pana la 100%, fiind asigurate de Primaria si Consiliul Locala Caransebes.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes precizeaza ca, in baza finantarii provenite de la Ministerul Sanatatii, respectiv a administratiei locale, Spitalul a mai achizitionat si trebuie sa primeasca, un videolaringoscop si inca 35 de monitoare medicale, care vor fi impartite sectiilor ATI, Cardiologie si CPU.

De asemenea, sunt asteptate sa soseasca alte 5 ventilatoare pentru Sectia ATI, cat si aparatura pentru Compartimentul de Anatomie Patologica si pentru Laborator.