Terapia durerii

LnB PAINLESS-TERAPIA DURERII DUPA LIEBSCHER SI BRACHT: O NOUA INTELEGERE A DURERII.

Sistemul terapeutic dezvoltat de sotii Liebscher si Bracht a produs o schimbare radicala a conceptului de durere si semnal dureros. Cunostintele care s-au propagat pana in prezent sustin suprimarea durerii prin tratament analgetic si interventie chirurgicala.Intre timp au aparut in mod izolat metode functionale in raport cu durerea, majoritatea avand insa un succes incomplet. Noul concept dezvoltat de sotii Bracht contine o metodologie sistematizata si unica prin eficienta ei.

Eliminarea durerii este partea revolutionara a conceptului terapeutic LnB, concept care va aduce mult mai multe avantaje decat „doar eliminarea dureri„. Prin practica sistematica articulatiile si coloana vertebrala raman sanatoase pana la sfarsitul vietii.

FOARTE MULTI PROMIT INSA ACESTA TERAPIE POATE SA-SI SI DOVEDEASCA EFICACITATEA

Afirmatii spectaculoase in domeniul vindecarii le intalnim la tot pasul. Terapia pe care o prezentam aici poate sa fie evaluata de fiecare pacient care o testeaza in jumatate de ora. Nu dureaza mai mult. In primul tratament este diagnosticata cauza dureri si intr-un procent de peste 90% din cazuri durerea va fii semnificativ redusa.

ORICARE AR FII LEZIUNEA DIAGNOSTICATA EA NU INFLUENTEAZA SUCCESUL TERAPIEI.

Chiar daca diagnosticul suna astfel: hernie de disc, leziuni degenerative ale coloanei vertebrale, artroza, inflamatii articulare, tulburari de dezvoltare congenitale, fibromialgie, diferenta lungimii picioarelor, toate acestea nu influenteaza cu nimic rezultatul terapiei. Conform viziunii LnB aceste diagnostice lezionale nu reprezinta in realitate cauza dureri. Chiar daca ati fost consultati de tot felul de speciaisti, chiar daca ati suferit interventii chirurgicale sau nenumarate tratamente medicale, terapia LnB da rezultate spectaculoase.

90% DIN CELE MAI RASPANDITE DURERI SUNT TRATATE CU SUCCES

Prin sistemul LnB se trateaza cauza urmatoarelor afectiuni:migrene,dureri de cap, dureri cervicale,nevralgie de trigemen,dureri ale umarului de orice natura,afectiunea canalului carpian,compresiunea nervului ulnar sau radial,epicondilita,afectiuni ale articulatiei mainii,nevralgie intercostala,dureri de coloana pe toata lungimea ei, lumbago,lombosciatica,dureri ale soldului,genunchiului,articulatiei piciorului,ale gambelor,afectiuni ale tendonului lui Achile si ale calcaiului.

IN MAJORITATEA CAZURILOR DUREREA REPREZINTA O AVERTIZARE SI NU O LEZIUNE

Toate durerile enumerate mai sus reprezinta in conceptia sistemului terapeutic LnB limbajul corpului. Prin intermediul durerii corpul protejeaza articulatiile si coloana vertebrala si ne previne asupra unor eventuale leziuni. Cand lampa masini tale semnalizeaza lipsa uleiului ce faci? Distrugi lampa de semnalizare sau adaugi ulei?

Asa ca nu are nici un sens sa-ti suprimi semnalul dureros prin medicamente sau alte masuri radicale. Consecinta logica ar fii tratamentual cauzei care a produs durerea.

SA INTELEGEM LIMBAJUL CORPULUI.

Singurul mod nintelept de a actiona este intelegerea limbajului corpului.I n acest sistem de tratament durerea este inteleasa ca o consecinta a unor tulburari de functionalitate musculara. Actionand la acest nivel se va elimina cauza declansatoare a dureri. Prin restabilirea echilibrului in aparatul locomotor semnalul dureros nu isi va mai avea rostul. Acesta expilca de ce putem elimina prin intermediul terapiei LnB dureri care s-au perpetuat de ani de zile.

CUM S-A PUTUT PERPETUA O ASEMENEA INTELEGERE GRESITA IN SCOALA CLASICA DE MEDICINA?

In medicina actuala domneste conceptul comparatiei intre corpul„sanatos„ si corpul„bolnav„. In  momentul cand sunt gasite aceste diferente, ele vor fii interpretate ca si cauza a bolii. Bineinteles ca durerile au cauze, articulatiile degenereaza datorita factorilor mecanici. Articulatiile, discurile intervertebrale si corpul vertebral se deplaseaza din pozitia fiziologica deoarece forte exterioare mecanice le influenteaza. Corpul omenesc poseda un sistem de avertizare care recunoaste acesti factori mecanici si lanseaza un semnal de alarma prin intermediul dureri. Medicina actuala cauta prin intermediul explorarilor imagistice cauzele, insa gaseste numai efectul pe care l-au produs fortele biomecanice in sistemul osteoarticular. Dupa aceasta continua eroarea de a interpreta aceste rezultate drept cauza a bolilor. Factorii biomecanici nu pot fii gasiti de nici un fel de investigatie CT sau RMN. Ceea ce urmeaza ca si consecinta in interpretarea diagnosticului si a terapiei este de la sine inteles-falsa interpretare a cauzei dureri si esec terapeutic. Fapte care pentru un medic specialist raman pentru totdeauna o mare enigma sunt pentru un expert in mecanica si biodinamica un lucru clar si de la sine inteles. In momentul de fata se porneste de la premiza ca un absolvent de medicina care cunoaste biologie si biochimie poate solutiona toate problemele legate de durere. In acest fel, modul in care el interpreteaza aceste probleme nu este pus la indoiala. Deoarece degenerarea articulare este in cea mai mare parte cauzata de factori dinamici-mecanici (care se vor rasfrange la nivel biochimic si neuronal), majoritatea profesorilor de medicina nu vor reusi sa solutioneze aceste probleme. Din aceasta cauza este nevoie de aportul inginerului constructor de masini.

VA INVITAM SA VA CONVINGETI DE EFICACITATEA ACESTEI TERAPII:

In situatia in care veti analiza acest sistem va rugam sa va bazati pe propria experienta  numai dupa ce v-ati informat si ati pus in practica cele invatate. Sa aveti curajul sa uitati sau sa ignorati tot ceea ce ati invatat la universitate in domeniul terapiei dureri, indiferent de specializarea pe care o aveti.

CONTINUTUL CURSULUI DE TERAPIA DURERII:

  • tehnica presopuncturii durerii.
  • anamneza complexa inclusiv anamneza speciala a miscarii
  • masuri acute de terapie manuala care reduc durerea cu 70-100% in peste 80% din cazuri, intr-un interval de aproximativ 30 de minute
  • diagnosticul factorilor care declanseaza durerea
  • eliminarea„programelor„musculare gresite de functionare
  • stabilirea unui plan terapeutic
  • deprogramarea aparatului locomotor
  • exercitii de elongatie pentru normalizarea structurii ligamentare,tendoane si aponevroze
  • normalizarea dinamicii musculare
  • corectarea functionalitatii musculaturii responsabile de declansarea raspunsului dureros