Test PCR 250 lei

test pcr 2

Atenție!

Accesul la investigații radiologice se face prin punctul de triaj al compartimentului de primiri urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Programari investigatii radiologice

  • 0255/511423
  • 0255/511425
  • 0255/511426
    • Interior 134
  • RMN 0721855733
  • CT 0769000377
  • Programări teste PCR 09.00-16.00, Telefon 0769000328

Program de recoltare 09.00-12.00

Rezultatele se transmit pe e-mail sau la punctul de recoltare a doua zi

Pretul analizei este de 250 lei

Taxa se achită la caserie care se află în holul principal al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș


AJUTOR UMANITAR

IMPORTANT E SĂ PARTICIPĂM CU TOȚII

SALVEAZA VIEȚI!!! DONEAZĂ SÂNGE!!!

Având în vedere numărul tot mai mare de pacienți infectați cu virusul SARS-Cov 2, SPITALUL MUNICICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ are mare nevoie de plasma recoltată de la donatorii de sânge care s-au vindecat de această boală.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-Cov 2, s-au vindecat și nu suferă de alte boli cronice, sunt rugate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița pentru a dona sânge, sânge din care se va recolta plasma necesară salvării pacienților infectați cu virusul SARS-Cov 2 aflați în stare gravă.

Cea mai potrivită perioadă pentru donarea de sânge din care se va recolta plasma, este la 28 de zile după ce persoana a fost depistată cu infecția SARS-Cov 2, perioadă în care specialiștii precizează că în sange se găsește cel mai mare număr de anticorpi care pot anihila temutul virus.

Precizăm că în această perioadă, Centrul de Transfuzie Reșița nu are voie să facă colectă mobilă, motiv pentru care persoanele care doresc sa doneze sânge trebuie să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Reșița, situat în Str. I.L. Caragiale 1-2, deschis între orele 8.00-17.00, telefon: 0355429591.

Nevoia de sânge este la fel de mare și pentru salvarea altor pacienți, în afara celor infectați cu virusul SARS-Cov 2.

David Valentina, Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, împreună cu Primarul Caransebeșului, Felix Borcean și Viceprimarul Caransebeșului, Felician Pasere, roagă toți cetățenii care pot dona sânge să se prezinte la Centrul de Transfuzii Reșița, pentru că în acest fel se pot salva numeroase vieți ale semenilor noștrii, care depind de acest ajutor umanitar.


INFORMARE PRIVIND INTERNAREA PACIENȚILOR ÎN SPITAL CA URMAREA UNOR ACCIDENTE DE CIRCULAȚIE, AGRESIUNI SAU ORICE ALTE VĂTĂMĂRI CORPORALE

Persoanele care prin fapta lor produc daune sănătații propriei persoane sau altor persoane, care necesită internarea în Spitalul Municipal de Urgenta Caransebeș sunt obligate să plăteasca cheltuielile de spitalizare, conform prevederilor legale. Aceste cheltuieli cuprind serviciile medicale acordate unde pacientul a fost internat conform decontului de cheltuieli pe care pacientul il primeste la externare.

Această obligație este prevăzută de art. 320, alin. (1) din Legea nr. 95/2006 – privind reforma în domeniul sănătăţii: “Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată.”

Mentionam faptul ca in cazul in care pacientul internat in urma unor vatamari corporale, (accident rutier, sau alte tipuri de accidente sau agresiuni), este angajat, asigurarea sociala de sanatate prevazuta de lege prin incheierea Contractului individul de munca cu angajatorul, nu acopera cheltuielile de spitalizare pentru acest tip de ingrijiri medicale.

Din acest motiv, conform legii precizate mai sus, pacientul care a primit ingrijiri medicale in urma unor vatamari corporale, are obligatia sa platesca cheltuielile de spitalizare, conform decontului de cheltuieli pe care il primeste la externare.

In caz contrar, Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes are obligatia legala de a deschide actiune in Instanta, pentru recuperarea prin sentinta judecatoreasca, a cheltuielilor de spitalizare.