Spitalul Caransebeș, în Programul național de consolidare a spitalelor „Mihail Cantacuzino”

Este cel mai mare program de acest gen din domeniul sănătății, care presupune proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţii la clădirile aferente infrastructurii de sănătate publică. Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș este singurul din zona Banatului inclus, deocamdată, pe această listă.

„Finanțarea este una generoasă pentru reabilitarea totală a spitalului, noi avem proiectul pregătit, acele imagini pe care eu le-am prezentat sunt rodul proiectanților care se ocupă deja de acest proiect. Proiectul propriu-zis este aproape finalizat, voi veni și cu alte detalii despre corpurile noi în care vor fi relocate unele secții precum cea de Boli Infecțioase, care acum e la Bora. Eu cred că în toamnă vom obține finanțarea, cu sprijinul lui Sorin Grindeanu, al lui Marcel Ciolacu, am încredere că vom avea spitalul reabilitat.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Potrivit edilului, proiectul municipalității caransebeșene se ridică la peste 50 de milioane de euro, finanțarea urmând să vină, așa cum am precizat deja, prin Programul național de investiții pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino”. Investițiile pot acoperi realizarea de construcţii noi, lucrări de modernizare/reabilitare, extinderea unor construcţii existente, inclusiv lucrări de conectare la clădiri existente.

JCS-R.M.

 

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/spitalul-caransebes-in-programul-national-de-consolidare-a-spitalelor-mihail-cantacuzino/