Oameni care daruiesc raze de speranta

Oameni care daruiesc raze de speranta

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Organizația Salvați Copiii a realizat o nouă donație de aparatură medicală pentru spitalele din Reșița și Caransebeș, continuând astfel inițiativele de combatere a mortalității infantile începute în Caraș-Severin cu mai mulți ani în urmă. Evenimentul a avut loc joi, la Caransebeș, în prezența conducerii organizației, a șefilor municipalității, a medicilor de la cele două spitale care vor beneficia direct de aparatură, a altor oficialități din domeniul sanitar, dar și a voluntarilor Salvați Copiii.

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a primit un ecograf în valoare de 20.140 de euro pentru secția de Pediatrie. „Am revenit la Caransebeș cu un ecograf pediatricpentru secția de Pediatrie, am mai fost aici dar la Neonatologie cu alte echipamente, pentru că aici este un spital important unde doar în ultimul an au fost îngrijiți peste 2000 de copii. Am fost și în Reșița, tot cu aparatură medicală, la fel și în Oravița, dacă ar fi să socotim până acum am alocat peste 120 de mii de euro pentru echipamente la spitalele cărășene. Trebuie să continuăm aceste campanii până când Ministerul Sănătății va putea asigura necesarul pentru ca medicii să lucreze așa cum trebuie”, a declarat șefa Salvați Copiii, Gabriela Alexandrescu, în timp ce Măriuța Simionescu, sufletul organizației în Caraș-Severin a precizat: „Dacă ai oameni cu care să lucrezi faci lucruri minunate, și la Caransebeș sunt astfel de oameni, mai ales când instituțiile statului fac totuși puțin. Noi am venit la Caransebeș cu un aparat foarte performant”.

Șefa de la Pediatrie, medicul Rodica Motoș, a fost extrem de încântată de ecograful de ultimă generație. „Este un aparat ultraperformant care ne ajută foarte mult. Iar dacă această campanie va continua, sper să beneficiem și de altă aparatură. Foarte mulți copii vor beneficia de acest ecograf și nu-i mai încărcăm pe medicii radiologi care se ocupă de adulți. Atunci când pacientul este e un copil, rapiditatea cu care medicul poate stabili un diagnostic este vitală”, a spus cea căruia îi trec anual prin mâini mii de copii.

„Mulțumim Salvați Copiii pentru gestul făcut și pentru toate inițiativele frumoase pe care le-au avut la Spitalul Municipal Caransebeș de-a lungul timpului. Salvați Copiii a adus o rază de speranță în comunitatea din Caransebeș”, le-a transmis și primarul Felix Borcean reprezentantelor Salvați Copiii.

Și nu doar spitalul din Caransebeș a fost beneficiarul donației, pentru că la secția de Neonatologie de la Spitalul Județean Reșița au ajuns două lămpi de fototerapie, în valoare de 4642 de euro. „Nu pot decât să vă spun că fără acest ajutor am fi fost în imposibilitatea de a face ceea ce ar trebui să se facă, toată această aparatură ne este extrem de utilă în a salva copiii. Lămpile pe care le aveam în dotare sunt extrem de vechi, sper că ne mai puteți ajuta și cu alte aparate pentru că fără acest sprijin ne-ar fi foarte greu”, a declarat și șefa Neonatologiei de la Reșița, medicul Ramona Cojocaru.

Județul Caraș-Severin are una din cele mai îngrijorătoare rate de mortalitate infantilă, 12,8 la mia de copii, mult peste media pe țară, de 8 la mia de copii născuți vii.

Sursa: http://www.caransebesonline.ro/oameni-care-daruiesc-raze-de-speranta/