Aparatura este extrem de utilă, mai ales în această perioadă de pandemie, ținând cont și de faptul că spitalul este declarat suport Covid. „A fost un proiect accesat în luna ianuarie din 2020, de 2,4 milioane lei, în care am achiziționat foarte multă aparatură. Am făcut licitații pentru 5 ventilatoare, pentru 35 de monitoare, tărgi pentru UPU, pentru ATI, aparate pentru Anatomie Patologică, defibrilator, injectomate, masă de operație, lampă scialitică, toate aceste aparate au fost aduse și sunt deja puse în funcție pe secții. Ne-am grăbit să nu pierdem această finanțare, totul trebuia încheiat în luna decembrie a anului trecut. Primăria a pus 10 la sută cofinanțare, iar diferența Ministerul Sănătății, banii au intrat prin DSP, în spital a intrat doar aparatura”, a declarat managerul interimar Valentina David.
Iar în prima lună din 2021 se vor rezolva și alte probleme stringente ale spitalului, cum ar fi de exemplu… apa caldă. Asta prin grija Asociației „Salvați Spitalul”, pentru că așa cum am mai scris, spitalul caransebeșean are conturile blocate de multă vreme și nu poate face achiziții. „În prima jumătate a lunii ianuarie rezolvăm apa caldă, de care este foarte mare nevoie în saloane, vom pune acei robineți electrici. De asemenea, la ATI vom pune acele interfoane la paturile pacienților ca să sune la cadrele medicale, în funcție de nevoi. Achiziția se face prin Asociația <<Salvați Spitalul>>, dl primar și dl Bogdea ne-au ajutat cu această sponsorizare, noi avem conturile blocate, nu putem achiziționa nimic”, a mai adăugat Valentina David.
Iar zile mai bune se anunță și pentru cei care vor avea nevoie de analize în spital sau cei care au nevoie de operație, pentru că, potrivit managerului interimar, „următoarea achiziție va fi pentru laborator, cu toate dotările și aparatura necesară, iar apoi pentru blocul operator, astea sunt principalele obiective pentru începutul anului 2021”.
JCS-R.M.