Val de investitii in spitalul gugulanilor

Val de investitii in spitalul gugulanilor

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Fără sprijin financiar de la nivel central, municipalitatea din Caransebeș continuă investițiile din fonduri proprii la Spitalul Municipal de Urgență.

De această dată a venit rândul secției Medicină Internă, una dintre cele mai mari ale spitalului, care va fi reabilitată în următoarele două luni. Lucrările erau mai mult decât necesare, ținând cont de faptul că nu s-a mai intervenit de ani buni în cele 16 saloane ale secției sau în sala de mese.

Acestea vor fi zugrăvite, se vor reface instalațiile electrice şi grupurile sanitare, vor fi înlocuite gresia, faianța, o parte din geamurile termopan dar și corpurile de iluminat de pe coridoarele secției.

Investim în continuare în spital deși, repet, doar o treime din pacienți sunt contribuabili la bugetul Caransebeșului. Așteptăm propuneri și de la alte administrații din zonă, măcar să contribuie la confortul pacienților. Secția de Interne, foarte aglomerată, trebuia evident modernizată, pentru că de la nivel guvernamental, de-a lungul anilor, minsiterul de resort nu a investit în reabilitarea hotelieră a spitalului. Acum reabilităm această secție doar cu fonduri de la bugetul local, fără alt sprijin”, a declarat primarul Marcel Vela.

Odată finalizată secția de Medicină Internă, eforturile administrației locale se vor canaliza spre Obstetrică-Ginecologie și spre Neonatologie, municipalitatea alocând în total peste 300.000 de lei. O sumă identică a fost alocată de municipalitate pentru un nou racord electric la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

„Întreaga aparatură achiziționată pe fonduri europene la Radiologie nu poate fi alimentată de actuala instalație electrică, care este nesigură, învechită și nu poate asigura întreaga putere de funcționare a noilor aparate”, a mai spus edilul Caransebeșului.

Sursa: http://www.caon.ro/val-de-investitii-in-spitalul-gugulanilor/1518100