Ambulatoriul spitalului din Caransebeș, la capacitate maximă

Cabinetele din ambulatoriul integrat funcționează în spațiile fostei policlinici, care au fost renovate cu fonduri de la bugetul local. Sunt 16 specializări, pentru care există contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în ambulatoriu, unde consultațiile sunt gratuite dacă pacientul se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie. „Vă anunțăm, cu mare drag, funcționarea la capacitatea maximă a ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Misiunea noastră este să venim în sprijinul dumneavoastră, asigurându-vă servicii ambulatorii de înaltă calitate ori de câte ori aveți nevoie. Consultațiile sunt GRATUITE pe baza biletului de trimitere eliberat de către medicul de familie, iar celor care nu dispun de biletul de trimitere le oferim, contra cost, aceleași servicii medicale. Specialitățile pe care vi le punem la dispoziție sunt: Obstetrică-Ginecologie, Medicină internă, O.R.L., Dermato-Venerologie, Chirurgie generală, Chirurgie toracică, Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie plastic și microchirurgie reconstructivă, Cardiologie, Pneumologie, Pediatrie, Psihiatrie pediatrică, Psihiatrie, Medicina muncii, Radiologie și Neurologie. Pacienții care au nevoie de îngrijire medicală sunt în centrul preocupărilor noastre!”, îi asigură medicii caransebeșeni pe cei care au nevoie de consult medical.

Funcționarea la capacitate maximă a ambulatoriului SMUC reprezintă un plus la capitolul venituri pentru spital, după cum consideră managerul unității, Adrian Dumbravă: „Ca să ne mărim veniturile, am dezvoltat și alte specialități, alte cabinete în ambulatoriu, pentru creșterea adresabilității, tocmai ca să estompăm această pierdere, când nu vom mai fi spital suport Covid. Noi acum suntem încă plătiți la cheltuială, nu pe caz, până la 31 decembrie 2022”. E loc și pentru alte specializări care, deocamdată, nu sunt în ambulatoriul spitalului caransebeșean și care sunt foarte căutate, e vorba de Oncologie, Endocrinologie, Oftalmologie și Urologie.

Ambulatoriul integrat de la Caransebeș a fost redeschis în aprilie 2021, cu 12 specializări, după o pauză de 18 ani în care în locul ambulatoriului au funcționat cabinete private.

JCS-R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/ambulatoriul-spitalului-din-caransebes-la-capacitate-maxima/