Spitalul din Caransebeș, dat în administrare la… spital

Spitalul din Caransebeș, dat în administrare la… spital

CARANSEBEȘ – Foarte de îndată s-au reunit aleșii Caransebeșului, marți la prânz, pentru a aproba transferarea dreptului de administrare a spitalului și policlinicii de la municipalitate către spital.
Și așa au și făcut, nu înainte de a dezbate puțin subiectul și chiar de a propune amendamente, sub privirile managerului Adrian Cican, prezent pentru a răspunde unor eventuale nelămuriri. Asta pentru că în cauză a fost vorba și de medicii care activează în ambulatoriul privat din policlinică, iar solicitarea celor de la spital a fost tocmai în acest sens, de a se reînființa ambulatoriul de specialitate, dar și de a se reintegra în spital laboratorul de analize medicale. Mai mult, vineri, 1 noiembrie, contractele medicilor din policlinică expiră, iar dacă nu ar fi fost prelungite, aceștia nu ar mai fi putut încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce ar fi dus la închiderea policlinicii.

„Am eu un amendament, contractele aflate în derulare în policlinică să rămână valabile până la înființarea ambulatoriului spitalului prin decizie a Ministerului Sănătății”, a spus viceprimarul Marius Isac.

Consilierul PSD Florin Bogdea a cerut însă o limitare a contractelor cu medicii din policlinică: „Eu propun ca perioada să fie nu mai mult de doi ani, iar prețul de 200 de lei chirie este destul de mic pentru un asemenea cabinet în policlinică, să stabilim o chirie mai mare pe metru pătrat”.

„Dacă faci amendament doar de dragul de a face și tu amendament, n-are rost, deci ceea ce a spus Marius Isac e perfect corect, până la obținerea deciziei de la minister de înființare a ambulatoriului, ce să mai discutăm… Măi, omule, Florine, nimeni nu vrea să închidă ambulatoriul”, i-a replicat primarul Felix Borcean lui Bogdea.

A intervenit și managerul Adrian Cican, iar explicațiile acestuia au fost de folos: „Noi am discutat cu medicii prelungirea contractelor până la reînființarea ambulatoriului si reintegrarea laboratorului în cadrul spitalului, au fost de acord. Iar dacă nu reușim să facem ambulatoriul în trei luni, vom continua cu gaura de la spital, de 800 de mii de lei pe lună, puteți să ne achitați acum toate datoriile, peste un an vom fi la fel ca acum”.

La final, toată lumea a votat în favoarea predării spitalului în administrare, iar consilierii au plecat mulțumiți, concluzia fiind una singură: policlinica nu se închide și va funcționa și de vineri încolo.

R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/spitalul-din-caransebes-dat-in-administrare-la-spital/