La Caransebeş, Consiliul local dă mâna cu Rotary Club

În ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, a fost votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind cofinanţarea, în parteneriat cu Rotary Club, a lucrărilor de montare a instalaţiei de gaze medicale la Blocul operator din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă. În acest sens, partea municipalităţii va fi de 29.135 de lei, iar cea a Rotary Club Caransebeş de 5.000 de euro, sumă ce va proveni dintr-un Global Grant.

În Adresa trimisă Primăriei, cei de la Rotary Club Caransebeş menţionează că demersurile lor cu privire la achiziţionarea unui bronhoscop şi a unui monitor de funcţii vitale pediatric pentru unitatea medicală caransebeşeană au dat roade, ei găsind înţelegere la rotaryenii din Germania, Belgia, Austria şi Serbia.

Mai mult decât atât, prietenii noştri de la Rotary Club Meerbusch-Büderich, din Germania, s-au hotărât să facă în cooperare cu clubul nostru un proiect Global Grant, pentru a strânge cât mai multe fonduri. În faza de documentare a proiectului, conducerea spitalului a menţionat necesitatea stringentă a realizării instalaţiei de gaze medicale la etajul 7 al unităţii, respectiv Secţia ATI plus Blocul operator. Primul tronson al acestei instalaţii, cel pentru Secţia ATI, a şi fost realizat prin grija Primăriei, rămânând tronsonul de la Blocul operator, costul lucrărilor ridicându-se la 52.330 de lei. Fiind o investiţie într-o clădire publică, Rotary International nu poate finanţa întregul cost al lucrărilor restante, ci doar în parteneriat cu Primăria municipiului Caransebeş, în calitate de administrator al clădirii, astfel că venim cu oferta de a le finanţa printr-un Global Grant, cu 5.000 de euro. Menţionăm că valoarea actuală a proiectului Global Grant se ridică la aproximativ 78.000 de euro, cuprinzând costul unui bronhoscop, două monitoare funcţii vitale petru copii, două defibrilatoare, costul transportului a cinci camioane de mobilier spitalicesc donaţie din Belgia, precum şi valoarea cofinanţării instalaţiei de gaze medicale şi renovării Serviciului social al Congregaţiei Surorilor Franciscane”, se mai arată în respectiva Adresă.

Mădălina DOMAN