„Operație” estetică de 200 de mii de euro la noul compartiment al doctorului Singh

Lucrările au început în vara lui 2022, deși ideea înflorise în mintea doctorului Singh încă din 2019, dar  a venit pandemia… Astăzi, compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă arată ca nou, cu 9 saloane, pentru septici și aseptici, cu rezerve pentru bărbați și femei, chiar și cu un izolator pentru arși. Aici sunt tratate cazurile de reconstrucții de membre în urma amputărilor accidentale, de înlăturare tumori, arsuri și altele, doctorul Singh fiind recunoscut pentru măiestria sa.

 

„Ne-am gândit să facem ceva pentru spital, am discutat la o cafea cu prietenii mei și mi-au zis <<hai să facem>>. Pacientul nu vine de drag la spital, are o problemă, și atunci trebuie să le asigurăm tot confortul. Avem monitorizare permanentă a pacienților, intrare cu acces video, buton de panică, senzori de mișcare, 24 de paturi noi, confortabile, în fiecare salon e regim hotelier (tv, net, frigider), instalații electrice și sanitare, uși, geamuri, jaluzele, toate noi. Mai mult, ne-a venit și aparatură nouă (prin proiectul primăriei-n.r.). Mulțumesc prietenilor mei care m-au ajutat să fac asta.”, a spus cel pe care lumea îl știe de „Happy” Singh, însă fără a-i nominaliza pe cei care au contribuit financiar la modernizarea secției.

Despre doi dintre aceștia am putut afla de la senatorul Mocioalcă, prezent nu ca și parlamentar, ci ca „locuitor al Caransebeșului, doar ca și caransebeșean”, că sunt „finii” acestuia. De altfel, la inaugurarea compartimentului a fost un adevărat desant pesedist, lângă Mocioalcă fiind prezenți deputatul Silviu Hurduzeu, secretarul de stat Flavius Nedelcea, șeful CJAS Caraș-Severin, Ionuț Popovici, șeful DSP, Dănilă Miloșviceprimarul Caransebeșului, Bebe Pasere sau city managerul Florin Bogdea. Alături de Singh au fost însă ieri și mulți colegi din spital, medici sau asistente.

Doctorul Singh a fost numit de managerul spitalului, Adrian Dumbravă, drept principalul artizan al modernizării compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, unul care aduce printre cele mai multe venituri spitalului, datorită numărului mare de cazuri rezolvate: „Tot meritul pentru ceea ce s-a întâmplat aici îl are doctorul Singh, care a fost inițiatorul proiectului. În iunie lucrurile au început să se miște și după 6 luni a rezultat o secție foarte modernă. Mulțumesc tuturor societăților și persoanelor fizice implicate”.

Unul din cei care au fost alături de Singh este consilierul local Marian Corduneanu, potrivit căruia „în afară de muncă s-a pus și suflet, iar Dumnezeu ne-a răsplătit și azi vă prezentăm o secție în condiții normale, sunt prea puține la noi în județ de asemenea rang.”

Deputatul Silviu Hurduzeu e sigur că pacienții care ajung pe mâna lui „Happy” Singh vor pleca „happy” din spital. „E singura secție cu o astfel de specialitate din Caraș-Severin, chirurgie plastică. Happy, te felicit, mult succes! Ai făcut pentru spitalul din Caransebeș mult mai mult decât au făcut alți conlocuitori de-ai noștri. Nu-ți urez ca secția să fie neîncăpătoare, dar cu siguranță pacienții care vor ajunge pe mâinile tale vor pleca fericiți de aici.”, a precizat și Hurduzeu. Potrivit statisticilor spitalului, doctorul Singh a realizat, anul trecut, 896 de intervenții de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

JCS-R.M.