De la Turnu Ruieni, ajutor pentru spitalul din Caransebeș

 
 

„Deoarece a ajuns tunelul de dezinfectare, donat Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de unii cetățeni din comuna Turnu-Ruieni, țin să mulțumesc celor ce s-au implicat activ: domnii Zărie Gheorghe Rădoi (Zache), Cosmin Belci (Coco), domnului profesor Cristian Titus Bona și domnului Antonescu Viorel, împreună cu domnul viceprimar Gheorghe Rădoi și 10 consilieri locali din 12. Deasemenea, țin să mulțumesc domnului Ionică Antonescu pentru timpul sacrificat pentru îndeplinirea acestui obiectiv. În mod deosebit, vreau să mulțumesc celor ce au promis că participă și, probabil în urma unor presiuni, nu și-au onorat cuvântul, deoarece ne-au mobilizat și mai mult! Mulțumesc tuturor celor care ne-au încurajat și sprijinit, dar și cârcotașilor care acum sper să fie mândri de această realizare. Vreau să mulțumesc deasemenea celor care au donat pentru acest proiect și ai căror bani nu au ajuns (le-au fost înapoiați), deoarece gestul lor frumos a fost blocat. Din această campanie am înțeles că prin voință putem realiza multe, indiferent de piedici. La fel am învățat că deși Dumnezeu prin Cuvânt a făcut tot ceea ce este, unii nu dau doi lei pe cuvânt…! Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc domnilor doctori care prin sugestiile lor ne-au ajuatat să luăm decizia, sper utilă, de a achiziționa acest tunel!”, a spus Nicu Borlovan, consilier local și unul din inițiatorii acestei idei.

Tunelul este dotat cu pulverizator, lampă cu ultraviolete și covor umed pentru dezinfectarea încălțămintei, cu senzor care detectează când o persoană se află în interiorul acestuia și va crește siguranța tuturor celor care îl vor folosi, pacienți și cadre medicale deopotrivă.

Nu e singurul tunel dezinfectant primit de spital. Alte trei au venit de la Federația Sanitas Caraș-Severin și Sindicatul CFR Caransebeș, fiind direcționate și către Secția de Infecțioase de la Spitalul Bora, acolo unde se tratează o parte din pacienții cu Covid-19!

Un gest asemănător a fost făcut recent și de administrația unei alte comune de lîngă Caransebeș, Constantin Daicoviciu. La inițiativa primarului Daniel Boambeș și a altor oameni din comună, s-a reușit strângerea unei sume de bani care a fost donată spitalului caransebeșean.

JCS-R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/de-la-turnu-ruieni-ajutor-pentru-spitalul-din-caransebes/