Pentru că nu mai este o gaură neagră, Borcean dă bani la spital!

„La o discuție preliminară despre bugetul pe 2020, avută cu directorul economic Horia Irimia, am discutat despre faptul că noi am putea prelua cheltuielile cu utilitățile spitalului. S-a mai discutat lucrul acesta, de fiecare dată am vrut să sprijinim spitalul, dar am vrut să vedem și o creștere a calității actului managerial, în sensul reducerii datoriilor, ceea ce nu am văzut la managerii anteriori, ar fi însemnat să aruncăm banii într-o gaură neagră. Acum nu mai este așa, ceea ce mă face să sper că, într-un termen scurt sau mediu, spitalul își va reveni și o să propun în proiectul de buget preluarea cheltuielilor utilităților, pe fondul eficientizării activității în spital, pentru care îl felicit pe domnul manager Cican”, a declarat edilul.

Suma nu este una mică, după cum a precizat și managerul SMUC, calculele ducând undeva la aproape 1 milion de euro anual: „Cheltuielile se ridică la 350-400 de mii de lei lunar cu utilitățile. Acum, utilitățile, fără ultimele trei luni, fără arierate, pentru că nu permiteau hotărârile de guvern, sunt achitate, prin cele două HG-uri prin care ni s-au alocat bani la spital. Banii pentru cele trei luni de arierate s-au dus către achitarea unor restanțe la hrană, aproape 600 de mii de lei, s-a diminuat foarte mult datoria și la acest capitol”.

Dacă vor fi de acord consilierii locali cu propunerea primarului Brocean, vom afla, cel mai probabil, în luna februarie, la aprobarea bugetului Caransebeșului pe 2020.

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/pentru-ca-nu-mai-este-o-gaura-neagra-borcean-da-bani-la-spital/