Dublă investiţie la Spitalul Municipal

În ultima şedinţă de lucru din luna martie, consilierii locali ai municipiului au aprobat documentaţia tehnico-economică privind realizarea unui nou racord electric la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că aparatura achiziţionată din fonduri europene nu poate fi alimentată cu energie electrică de actuala reţea, care este învechită şi nu poate asigura susţinerea energetică pentru derularea în bune condiţii a proiectului european şi funcţionarea, în sine, a aparatelor. Costul racordului şi al aparatelor electrice se ridică la suma de 317.103 lei.

„Continuăm, în acelaşi timp, să investim în Spitalul din Caransebeş, deşi vreau să repet şi să spun opiniei publice că doar o treime dintre pacienţii înregistraţi în cursul unui an în Caransebeş sunt din municipiu, contribuabili la bugetul local, din 15.000 de pacienţi, 10.000 fiind din alte localităţi. În acest context, evident că spitalul, fiind pe raza municipiului Caransebeş, vom investi în continuare, dar aşteptăm propuneri şi oferte şi de la alte administraţii locale din zonă, care să contribuie măcar la confortul hotelier al pacienţilor care, aşa cum am mai spus, în proporţie de 66 la sută sunt cetăţeni contribuabili în alte localităţi”, a spus primarul Marcel Vela.

Edilul a mai adăugat că a mai fost demarată o investiţie care vizează amenajarea unei întregi secţii din spital, respectiv tot ceea ce ţine de etajul unde sunt internaţi pacienţii care suferă de boli interne, secţie care este foarte aglomerată şi trebuia modernizată. În condiţiile în care, de-a lungul anilor, de la Guvern, respectiv de la ministerele de resort, nu s-au primit bani pentru investiţii în reabilitarea hotelieră a secţiilor, după secţia reabilitată recent, printr-un parteneriat cu societatea civilă şi o serie de agenţi economici, de această dată, cu fonduri doar de la bugetul local, fără alţi parteneri, se va reabilita Secţia Interne a Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş.

Sonia BERGER