Comunicat de presă

Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, împreună cu partenerii Primăria Municipiului Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș anunță sosirea primelor echipamente furnizate prin proiectul „Servicii medicale optime pentru nou-născuți” compartimentului de neonatologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș: transluminatorul venos și autoclavul pentru sterilizat biberoane. Totodată, a fost încheiată și achiziția a 10 paturi pentru nou-născuți, care sunt așteptate să sosească în următoarele săptămâni. Prin proiect se vor achiziționa în total 15 echipamente medicale noi până la finalul lunii septembrie 2022, printre care și două incubatoare (unul închis și altul deschis), o masă de tratament, o masă radiantă, o lampă de fototerapie și un monitor de funcții vitale.

Proiectul de dotare a compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu echipamente medicale noi este finanțat de Fundația Vodafone România prin programul național „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”.

Suma totală a proiectului este de 721.243 lei, împărțită astfel: 650.000 de lei – Fundația Vodafone România, 57.045 lei – Primăria Caransebeș – cofinanțare, 14.100 lei – Fundația Comunitară Banatul Montan – cofinanțare.

Scopul proiectului este combaterea mortalității infantile prin creșterea capacității Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de a oferi îngrijirea necesară nou-născuţilor cu afecţiuni medicale, în acord cu obiectivul general de creștere a accesului la servicii de calitate destinate nou-născuților din Caransebeș și localitățile învecinate.

Fundația Comunitară Banatul Montan este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă ce vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul Fundației Comunitare Banatul Montan este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală. Mai multe detalii despre actitivtatea fundației sunt disponibilie pe: www.fundatiacomunitarabanatulmontan.ro și www.facebook.com/FCBanatulmontan.

286358896_821365442172824_7583499236823898407_n

Image 1 of 8

Textul integral al comunicatului: COMUNICAT DE PRESA FONDUL VIATA PENTRU NOU NASCUTI FCBM – PRIMELE ECHIPAMENTE