Aparatură modernă pentru spitalul din Caransebeș

Așadar, spre bucuria cadrelor medicale și pentru un confort sporit al pacienților, aparatura a fost distribuită la ATI, Compartimentul Primiri Urgențe, Radiologie și Imagistică, Chirurgie-Ortopedie, Medicină Internă, Cardiologie, Neurologie, Pneumologie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Boli Infecțioase și ORL. Astfel, au fost livrate: paturi radio transparente; ventilator transport; monitor funcții vitale 15 inch; stație centrală de monitorizare; defibrilator; troliu tratamente; aspirator chirurgical electric; laringofibroscop; aparat pentru eliminare extracorporală CO2;sistem încălzire pacient; trusă de intubație dificilă adulți și trusă de intubație dificilă copii. Urmează și alte tranșe de aparatură medicală pentru spital în perioada următoare.

„Încă o dovadă că ne interesează bunul mers al acestui spital, unde se tratează nu doar pacienți din Caransebeș, ci din întreaga zonă. Aproape 40 de milioane de lei reprezintă cea mai mare sumă pe care a primit-o vreodată spitalul, banii fiind folosiți pentru dotări ultraperformante care vor salva vieți, urmând ca în aceste zile să fie instruit și personalul medical pentru a folosi aceste aparate” a precizat primarul Felix Borcean.

Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”, cod SMIS 140035, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare ( POIM) 2014-2020, are un buget total de 39.465.165,44 lei.

JCS-R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/aparatura-moderna-pentru-spitalul-din-caransebes/