Conform declaraţiilor primarului Felix Borcean, aceşti bani nu au rezolvat problema arieratelor, spitalul având în continuare conturile blocate, fiind astfel în imposibilitatea de a achiziționa medicamente şi a-şi plăti utilitățile, aceasta în condiţiile în care datoriile cresc de la o zi la alta. „Pe de altă parte, sunt șanse mari de a reobține finanțarea pe care am primit-o și în ultimul trimestru al anului trecut, dar pe care nu am putut s-o valorificăm din cauza timpului prea scurt în care s-au făcut acele plăți către noi. Această filă de buget a venit pe finalul anului și nu am putut cheltui banii. Dar sunt speranțe mari să reîncepem proiectul pe care l-am lăsat în stadiul incipient și să reușim amenajarea etajelor VII și VIII ale spitalului în cursul acestui an“, a mai spus edilul.
În septembrie 2016, Spitalul Caransebeș avea de achitat plăți restante în sumă de aproximativ 3 milioane de lei. Din acești bani, 1,34 milioane lei erau arierate, respectiv datorii mai vechi de 90 de zile. S-a reușit achitarea unei părți din acestea, astfel că, la sfârşitul anului trecut, se înregistrau plăți restante de 2,3 milioane lei, din care arieratele se ridicau la 1,5 milioane de lei. Din banii repartizaţi de Consiliul Județean s-au achitat 566.400 de lei, la ora actuală valoarea arieratelor fiind de puţin peste un milion de lei, din totalul de 2,5 milioane de lei plăţi restante.
„Dacă ar fi să achităm arieratele pe care le avem în momentul de față, acest lucru ar afecta cu aproximativ 50 la sută bugetul pentru investiții al municipiului Caransebeș, ceea ce nu ne putem permite în momentul acesta“, a mai spus Felix Borcean.
O veste mai bună în ceea ce priveşte Spitalul Municipal ar fi aceea că, recent, a fost obținută o sponsorizare pentru amenajarea unor grupuri sanitare la o secție din incinta spitalului, lucru care s-a întâmplat și cu o lună în urmă la Secția ORL.
Bianca METEŞ