Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Se reorganizează personalul din spitalul caransebeşean

Reuniţi în şedinţă joi, 28 martie, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea Organigramei Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, de la 544, la 549 de posturi, în sensul că a fost suplimentat cu cinci numărul de asistenţi medicali la Compartimentul Primiri Urgenţe.

„Cred că e nevoie de personal la Primiri Urgenţe, la fel cum cred că există secţii în care numărul personalului este prea mare, şi am văzut din partea celor doi manageri ai spitalului propuneri de permutări între secţii ale asistentelor medicale, poate chiar de comasare a unor secţii, în vederea eficientizării activităţii. Nu este normal să ai cinci asistenţi la trei pacienţi, la fel cum nu este normal să ai doar trei asistenţi la 20 de pacienţi. Aici se poate jongla cu personalul din spital, dar există o opoziţie a personalului şi a şefilor de secţii, există prietenii, există tovărăşii şi în spital, poate e firesc să fie aşa, şi se opune rezistenţă din partea unor asistenţi de a se muta de la o secţie la alta”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a prezentat o statistică din care rezultă că există medici care au între 50 şi 100 de cazuri pe lună, dar şi medici care au între unu şi cinci cazuri lunar, spunând că misiunea de a reglementa această situaţie este a celor doi manageri cărora le-a acordat încredere.

„Se întâmplă însă şi lucruri bune în spital… De exemplu, la Secţia  Neurologie, dna doctor Mationi a reabilitat, 70 la sută fiind fonduri proprii, băile, coridorul, spaţiile auxiliare, la fel cum, din bugetul propriu, Primăria a reabilitat acel «Coridor al morţii», dintre Radiologie şi Morgă. Şi Organizaţia ALDE a făcut un gest frumos, reabilitând câteva grupuri sanitare, şi nu mă supăr dacă orice partid ar pune mână de la mână să facă gesturi asemănătoare”, a mai spus Felix Borcean.

Mădălina DOMAN

 

Exit mobile version