Site icon Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Nimeni, niciodată, nu s-a mai întâlnit cu așa ceva!

 
 

CARANSEBEȘ – Este declarația șefului de la Urgențele Spitalului Municipal Caransebeș, medicul specialist Marian Cotoșpan, care spune că problemele mari vor apărea dacă vor veni la spital pacienții simptomatici de coronavirus.

Cotoșpan a precizat în plenul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Caransebeș că dacă până acum pacienții simptomatici erau trimiși imediat la spitalele mari, acum trebuie ținuți pe loc pentru a fi testați.

„Am achiziționat 100 de teste, 100 de kituri pentru testarea pacienților simptomatici, pentru că adevărata problemă atunci va apărea, regulile jocului s-au schimbat. Dacă până acum pacienții simptomatici febrili erau trimiși direct la centrele mari de infecțioase, acum îi autoizolăm, îi carantinăm, recoltăm kituri, trimitem și vedem ce decidem. Suspecți sunt cei care vin din zona endemică, îi doare gâtul, sunt febrili, tușesc, nu primesc aer, aceștia sunt băgați în izolator și tratați ca suspecți. Nu mai intrăm la ei cu o simplă mască chirurgicală, fără mănuși, intrăm cu costumul special. Oricine vine la Urgențe și spune <<vin dintr-una din cele 11 zone din Italia și fac febră>>, automat suspect și e dus direct în izolator. Foarte important să facem diferențiere clară între asimptomatic și simptomatic, dacă pacientul are indicație clară de carantinare, că vine din cele 11 regiuni dar e asimptomatic, merge într-o altă locație, stă acolo atâta timp cât este asimptomatic, se testează, dacă vine testul negativ, merge pe izolare la domiciliu. Problema mare va fi cu cei care vin simptomatici. Dacă ne vine un autobuz din Italia dintr-o zonă nesigură, va fi foarte greu. E de ajuns să vină o persoană infectată să tușească într-un autobuz unde sunt oameni sau să pună mâna pe ceva, vine altul sănătos, pune mâna acolo și gata”, a explicat Cotoșpan.

Șeful de la Urgențe a mai spus că în contextul liberei circulații a persoanelor, niciodată, nimeni, nu s-a mai întâlnit cu așa ceva cum este COVID – 19. „E adevărat, de-a lungul istoriei au fost incidente mult mai grave decât acesta, dar nu ce se întâmplă acum, nu mai putem să închidem granițele”, a concluzionat medicul specialist Marian Cotoșpan.

10 persoane suspecte venite din Italia se prezentaseră până vineri la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, însă au fost izolate la domiciliu.

JCS-R.M.

Sursa: https://www.caransebesonline.ro/nimeni-niciodata-nu-s-a-mai-intalnit-cu-asa-ceva/

Exit mobile version