Ionuţ Mihăilică a spus că s-a reuşit, până acum, achitarea a 1,4 milioane de lei din aceste datorii, însă ar mai fi nevoie de încă 400.000 de lei pentru a putea debloca situaţia, iar Consiliul Judeţean a alocat doar 50.000 de lei spitalului caransebeşean pentru plata arieratelor. În aceste condiţii, a adăugat managerul unităţii medicale, ar fi nevoie urgentă de 30.200 de lei, bani care ar asigura, măcar pe moment, continuarea activităţii spitalului.
În această sumă ar intra cheltuieli privind pregătirea profesională a personalului din Compartimentul Managementul Calităţii pentru acreditarea unităţii medicale caransebeşene, Taxa de Malpraxis, bani pentru a putea utiliza autovehiculele din dotare pe drumurile publice, pentru achitarea taxelor şi tarifelor privind autorizarea şi controlul activităţii nucleare, pentru autorizarea ISCIR, ori pentru achiziţionarea de materiale necesare reabilitării Secţiei exterioare TBC.
Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, fără acest sprijin, cadrele medicale din spital nu vor putea utiliza nici aparatul ultramodern de computeromografie recent achiziţionat, şi nici măcar Ambulanţa aflată în dotarea unităţii, a mai spus Ionuţ Mihăilică.
Solicitarea managerului Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost supusă la vot, ea fiind aprobată în unanimitate de consilierii locali.
Sonia BERGER