Bucuria este cu atât mai mare cu cât, potrivit medicilor, secția de Pediatrie a cam fost uitată la capitolul aparatură medicală. „Aceste aparate sunt extrem de importante, sunt vitale, pentru că medicina de azi nu se mai poate face doar cu stetoscopul și cu mâna, atunci când un copil este în stare gravă este obligatoriu ca el să fie din primul moment diagnosticat și evaluată starea copilului, funcțiile vitale, ceea ce se poate face numai cu aceste aparate de precizie, care te ajută să pui un diagnostic rapid, precoce, despre starea inimii, a plămânilor, și să acționezi în consecință. Secția Pediatrie este o secție care a cam fost uitată, din păcate, și ne-ar trebui multe alte lucruri. Monitoarele sunt aparate scumpe, pe care, din păcate, spitalul nu și le permite”, ne-a spus medicul pediatru Victoria Dosza.
Dinspre Rotary Caransebeș, aceeași generozitate, aceleași bune intenții de a ajuta comunitatea și nu în ultimul rând vești bune și pentru alte secții din spital, după cum ne-a declarat Alin Deteșan, președintele Rotary Caransebeș. „Am adus două monitoare de funcții vitale pentru secția Pediatrie și mai avem o veste bună pentru medicii din spital. Vom aduce suplimentar față de proiectul nostru un dermatom care ne-a fost solicitat de doctorul Singh, un aparat de care are mare nevoie și care l-ar ajuta mult în sfera lui de activitate. Cele două monitoare au costat aproape cinci mii de euro, sunt mai mult decât necesare celor de la Pediatrie. Dermatomul costă și el peste nouă mii de euro, o caransebeșeancă stabilită în Olanda, Simona Duicu, ne-a ajutat cu două mii de euro și am suplimentat suma inițială din proiect”, a precizat Deteșan.
Proiectul Global Grant, de dotare a Spitalului Municipal de Urgență cu aparatură în valoare de peste 80 de mii de euro, a fost derulat de Rotary Caransebeș în parteneriat cu mai multe cluburi similare din Belgia, Austria, Germania și Serbia.