Prima pagina

test pcr 2

Atenție!

Accesul la investigații radiologice se face prin punctul de triaj al compartimentului de primiri urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Programari investigatii radiologice

  • 0255/511423
  • 0255/511425
  • 0255/511426
    • Interior 134
  • RMN 0721855733
  • CT 0769000377
  • Programări teste PCR 09.00-16.00, Telefon 0769000328

Program de recoltare 09.00-12.00

Rezultatele se transmit pe e-mail sau la punctul de recoltare a doua zi

Pretul analizei este de 250 lei

Taxa se achită la caserie care se află în holul principal al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș


Exercițiul de evacuare, din data de 04.02.2021, a fost organizat la nivelul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin- Detașamentul Caransebeș.
Echipajele ISU prezente la fața locului cu 2 autospeciale cu spuma și apă și 1 autoscară mecanică, au acționat pentru evacuarea pacienților cât și a personalului medical de la etajul 3 al unității sanitare, atât pe scara de evacuare cât și cu ajutorul autoscării mecanice (autoscara mecanică este un autovehicul special dotat cu o scară retractabilă, destinat salvarii persoanelor de la înalțimi și asigurării pătrunderii rapide a pompierilor la părțile superioare ale clădirilor).
Suntem departe de a fi perfecți, dar exercitiul de evacuare s-a desfașurat în condiții de siguranță, mai avem multe obiective de îndeplinit la nivel de infrastructură.

.

Image 1 of 8

 La spitalul din Caransebeș se pot face teste Covid-19

Ce trebuie să știe cei care doresc să-și facă testul Covid-19 am aflat chiar de la directorul medical al unității spitalicești, chirurgul Bhupinder Singh: „Da, putem face teste şi la Caransebeş. Încă nu am pus la dispoziţie un număr de telefon, dar oamenii se pot programa la containerele din curtea spitalului din Caransebeş. Recoltările se fac între orele 8 şi 12, nu există alte condiţii, iar rezultatele se primesc în aceeași zi. Un test costă 250 de lei”.

Așadar, după luni de zile de așteptare, iată că unul din aparatele RT-PCR care erau la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a început să funcționeze. Un al doilea aparat, cumpărat anul trecut de Consiliul Județean pentru spitalul din Caransebeș cu circa 285 de mii de lei, a făcut zilele trecute cale întoarsă, fiind împrumutat Spitalului Județean de Urgență Reșița în urma unei înțelegeri între primarul Felix Borcean și președintele Romeo Dunca. La Caransebeș, aparatul a fost doar un obiect de decor, neputând fi folosit din cauza reactivilor prea scumpi.

JCS-R.M.


AJUTOR UMANITAR

IMPORTANT E SĂ PARTICIPĂM CU TOȚII

SALVEAZA VIEȚI!!! DONEAZĂ SÂNGE!!!

Având în vedere numărul tot mai mare de pacienți infectați cu virusul SARS-Cov 2, SPITALUL MUNICICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ are mare nevoie de plasma recoltată de la donatorii de sânge care s-au vindecat de această boală.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-Cov 2, s-au vindecat și nu suferă de alte boli cronice, sunt rugate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița pentru a dona sânge, sânge din care se va recolta plasma necesară salvării pacienților infectați cu virusul SARS-Cov 2 aflați în stare gravă.

Cea mai potrivită perioadă pentru donarea de sânge din care se va recolta plasma, este la 28 de zile după ce persoana a fost depistată cu infecția SARS-Cov 2, perioadă în care specialiștii precizează că în sange se găsește cel mai mare număr de anticorpi care pot anihila temutul virus.

Precizăm că în această perioadă, Centrul de Transfuzie Reșița nu are voie să facă colectă mobilă, motiv pentru care persoanele care doresc sa doneze sânge trebuie să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Reșița, situat în Str. I.L. Caragiale 1-2, deschis între orele 8.00-17.00, telefon: 0355429591.

Nevoia de sânge este la fel de mare și pentru salvarea altor pacienți, în afara celor infectați cu virusul SARS-Cov 2.

David Valentina, Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, împreună cu Primarul Caransebeșului, Felix Borcean și Viceprimarul Caransebeșului, Felician Pasere, roagă toți cetățenii care pot dona sânge să se prezinte la Centrul de Transfuzii Reșița, pentru că în acest fel se pot salva numeroase vieți ale semenilor noștrii, care depind de acest ajutor umanitar.


Corturile, inlocuite cu module la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes.

Sosirea sezonului rece si  face imposibila primirea pacientilor pentru triere in corturi la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes.

Motiv pentru care, pe platoul din fata cladirii Spitalului, in locul corturilor au fost instalate constructii usoare din elemente modulate, prevazute cu toate dotarile necesare( paturi si aeroterme), pentru primirea pacientilor in conditii optime.

Cele doua module au fost trimise de Institutia Prefectului Caras-Severin, urmand sa ramana in folosinta Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes cat timp sunt necesare.

Valentina David managerul interimar al Spitalului Municipal  de Urgenta Caransebes multumeste Institutiei Prefectului Caras-Severin pentru sprijinul acordat si considera ca, modulele sosite la unitatea sanitara pe care o conduce, erau  de mare necesitate, deoarece in corturi nu se mai putea desfasura activitate  medicala in bune conditii.


Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes a primit in aceste zile aparatura noua si utilitati medicale care vor deservi pacientii internati in unitatea sanitara din municipiul de pe Timis si Sebes.

Este vorba de 8 paturi speciale cu numeroase functii pentru sectia ATI, 5 targi si 7 monitoare medicale destinate sectiei Pediatrie.

Achizitiile sunt finantate din fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii in procent de 90% din valoarea acestora, restul fondurilor pana la 100%, fiind asigurate de Primaria si Consiliul Locala Caransebes.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes precizeaza ca, in baza finantarii provenite de la Ministerul Sanatatii, respectiv a administratiei locale, Spitalul a mai achizitionat si trebuie sa primeasca, un videolaringoscop si inca 35 de monitoare medicale, care vor fi impartite sectiilor ATI, Cardiologie si CPU.

De asemenea, sunt asteptate sa soseasca alte 5 ventilatoare pentru Sectia ATI, cat si aparatura pentru Compartimentul de Anatomie Patologica si pentru Laborator.

INFORMARE PRIVIND INTERNAREA PACIENȚILOR ÎN SPITAL CA URMAREA UNOR ACCIDENTE DE CIRCULAȚIE, AGRESIUNI SAU ORICE ALTE VĂTĂMĂRI CORPORALE

Persoanele care prin fapta lor produc daune sănătații propriei persoane sau altor persoane, care necesită internarea în Spitalul Municipal de Urgenta Caransebeș sunt obligate să plăteasca cheltuielile de spitalizare, conform prevederilor legale. Aceste cheltuieli cuprind serviciile medicale acordate unde pacientul a fost internat conform decontului de cheltuieli pe care pacientul il primeste la externare.

Această obligație este prevăzută de art. 320, alin. (1) din Legea nr. 95/2006 – privind reforma în domeniul sănătăţii: “Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată.”

Mentionam faptul ca in cazul in care pacientul internat in urma unor vatamari corporale, (accident rutier, sau alte tipuri de accidente sau agresiuni), este angajat, asigurarea sociala de sanatate prevazuta de lege prin incheierea Contractului individul de munca cu angajatorul, nu acopera cheltuielile de spitalizare pentru acest tip de ingrijiri medicale.

Din acest motiv, conform legii precizate mai sus, pacientul care a primit ingrijiri medicale in urma unor vatamari corporale, are obligatia sa platesca cheltuielile de spitalizare, conform decontului de cheltuieli pe care il primeste la externare.

In caz contrar, Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes are obligatia legala de a deschide actiune in Instanta, pentru recuperarea prin sentinta judecatoreasca, a cheltuielilor de spitalizare.