Colind și binecuvântare în Protopopiatul Caransebeș


Vizualizari: 1102

Joi, 13 decembrie, copiii și bătrânii din Protopopiatul Caransebeș au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și colindul bucuriei Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, adus de Grupul Ethos

Joi, 13 Decembrie, copiii și bătrânii din spitalele, școlile speciale și azilele din cuprinsul Protopopiatului Caransebeș au primit, cu bucurie, în mijlocul lor, un grup de colindători de la centrul eparhial, grup în fruntea căruia s-a aflat chiar Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Binecuvântarea ierarhului și vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au fost purtate în azilele din Caransebeș și Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni, Centrul de plasament „Buna Vestire” din Caransebeș, Centrul Primiri Urgențe, Complexul „Sfântul Vasile” și Spitalul Municipal din Caransebeș.

Pe lângă recitalul de colinde susținut de Grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, copiii, bătrânii și personalul unităților vizitate au primit, din partea Preasfințitului Părinte Lucian, dulciuri și calendare. La rândul lor, copiii și tinerii centrelor de plasament au oferit și ei musafirilor un cadou muzical de Crăciun.

Colindul a început miercuri seară, 12 decembrie, la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfânta Treime” din Glimboca, unde Preasfințitul Părinte a sfințit și o capelă.

A fost o zi deosebită pentru noi pentru că Preasfințitul Părintele nostru ne-a vizitat la acest complex unde se desfășoară activități sociale. Aici avem un afterscool, un centru de zi și o creșă socială. Pentru ziua de astăzi copiii noștri s-au pregătit cu un program artistic ce a cuprins colinde și poezii specifice perioadei Crăciunului. Îi mulțumim Preasfințitului pentru binecuvântare și pentru purtarea de grijă ce o are pentru centrul nostru”, a subliniat părintele Liviu Bojin, directorul Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile” din Caransebeș.

Popasurile duhovnicești făcute cu prilejul Nașterii Mântuitorului Hristos aduc în fiecare an lumina și bucuria Crăciunului, îmbogățind astfel sufletele celor mai nevoiași, lipsiți de familie, sau celor bolnavi, colindul reprezentând vestea bună că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume pentru fiecare dintre noi, aducând mângâiere și vindecare.

Va invitam sa vizionati cateva secvente video de la eveniment:

Diac. Pavel Canea, Darius Herea