Modernizarile continua la SMU Caransebes

Vizualizari: 1376

img_20161122_134628Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes are in dotare un Computer tomograf de investigatii medicale nou nout. Aparatura a fost instalata la parterul cladirii unde au fost amenajete cateva spatii destinate special functionarii ansamblului de tehnica medicala. Este vorba echipament medical, computer tomograf de ultimă generație CT OPTIMA 660SE 128 Slice-uri, aprobat de Ministerul Sănătății prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru anul 2016 a sumei de 3.995.000 ron, la care s-a adaugat cofinanțarea de la bugetul local cu suma de 450.000 ron. Urmeaza o perioada necesara pentru obtinerea autorizatiilor de functionare prevazute de lege, pacientii urmand sa beneficieze de serviciile CT-ului dupa ce toata documentatia va fi legalizata.

Tot in aceasta perioada se lucreaza la reabilitarea acoperisului de pe cladirea Policlinicii, corp component al Spitalului Municipal de Urgenta din Caransebes. Lucrarile sunt executate in regim de finantare locala, fondurile necesare fiind asigurate de catre Primaria Caransebes. Este vorba de aproape 300.000 de lei, bani pe care administratia caransebeseana i-a alocat pentru schimbarea lemnariei si tiglei de pe acoperisul cladirii in care functioneaza Policlinica. Lucrarile sunr preconizate sa fie finalizate pana la sfarsitul anului in curs.